Nieuws

Nieuwe EPDM aandrukrol XL

Nieuwe aandrukrol voor EPDM

EPDM gereedschappen zijn onmisbaar als u uw dakbedekking goed wilt leggen.

I.R.S-Btech brengt een nieuwe aandrukrol op de markt. Die is zeer zorgvuldig gekozen en getest. Zo hebt u het juiste gereedschap tijdens het leggen van EPDM-dakbedekking. De juiste aandrukrol is essentieel voor het behalen van een optimale plaatsing. 

Deze aandrukrol wordt gebruikt bij de plaatsing van EPDM-dakrubber, volledig verkleefd met contactlijm of PU-lijm, en EPDM-dakrubber met een Pre-tape naadverbinding. De aandrukrol bestaat uit 3 stalen rollen voorzien van integrale kogellagers. Deze zorgen ervoor dat de rol licht over het werkoppervlak kan lopen, waardoor het werk aangenamer wordt en de levensduur van de aandrukrollen gemaximaliseerd wordt. Bovendien roteren de 3 rollen onafhankelijk van elkaar, dit vergemakkelijkt de plaatsing want hierdoor maakt u makkelijker U-bochten. 

De nieuwe aandrukrol is 38 cm breed en weegt 35 kg. De ergonomische handgrepen liggen goed in de hand en zorgen ervoor dat u de vereiste druk kunt zetten. Dankzij het gewicht wordt de dakafdichting gelijkmatig aangedrukt. Een gelijkmatige verdeling van de lijm is noodzakelijk om een goede hechting te verkrijgen. Druk het membraan aan met een aandrukrol. Vertrek van het midden van de dakbaan naar de zijkanten om luchtinsluiting te vermijden.

Kies voor optimale resultaten bij plaatsing met de nieuwe aandrukrol van I.R.S-Btech.

Welke voordelen kent deze aandrukrol?

 • Dankzij het gewicht wordt de dakafdichting gelijkmatig aangedrukt

 • De drie apart roterende rollen maken het makkelijk om van richting te veranderen

 • Het gebruiksgemak versnelt de plaatsing van de dakbedekking

 • Aandrukken met een aandrukrol werkt sneller dan borstelen

 • Luchtbellen, rimpels en/of plooien verdwijnen meteen uit de EPDM-dakrubber


Contactspray

ContactSpray is een nieuwe contactlijm, beschikbaar in een handige spuitbus van 750 ml.

Voordelen

 • kleinere, lichtere verpakking
 • handig voor het bewerken van detailleringen
 • geen verdere accessoires nodig: geen rol/drukvat/borstel meer nodig

Uitbreiding assortiment PE-tapbuizen + EU-flap

Naast de standaard verkrijgbare tapbuizen EU EPDM in lengte 60 cm, hebben we het assortiment uitgebreid met tapbuizen in lengte 100 cm, voor de versies met diameter 75mm en 90mm. Hiermee beantwoorden we de stijgende vraag naar langere tapbuizen die vaker worden gebruikt in een dakopbouw met dikkere isolatielagen. Gebouwen moeten voldoen aan steeds strengere isolatienormen en worden bijgevolg ook dikker geïsoleerd. Deze nieuwe tapbuizen zijn standaard op voorraad.


Aquafon

Kraantjeswater wordt stilaan peperduur. Door gratis regenwater te gebruiken, zal je veel besparen en help je de natuur. Om regenwater te filteren biedt I.R.S-Btech een actieve harsfilter aan, samen met de hierop afgestemde fijnstof- en koolstoffilter. De AQUAFON haalt door middel van deze opeenvolgende filters geuren, kleuren en organische stoffen uit het regenwater en is eenvoudig regenereerbaar met zout (= pekel). De tabletten regenereerzout, zoals bij gebruik in waterverzachters, zorgen ervoor dat de actieve hars een extreem lange levensduur heeft. AQUAFON vormt een combinatie van een koolstof/ fijnstoffilter en een harsfilter waarbij de actieve hars het water gaat ontkleuren door een adsorptieproces. De filter is volledig volumegestuurd en kan via de elektronische sturing en display perfect en eenvoudig worden afgesteld op uw noden.


Non-Stick Schaar voor EPDM-rubber

De supersterke non-stick schaar combineert zeer scherpe messen met een duurzame anti-kleeflaag. Met de non-stick schaar van I.R.S-Btech knipt u moeiteloos door bitumen, of zelfklevende folies, en is geschikt voor het knippen door alle EPDM-rubber. De non-stick-technologie vermijdt dat er lijmresten, of bitumenresten, op de messen blijven plakken. De ergonomische handvaten zijn bedekt met een zachte anti-slip grip.


Handig lassen van EPDM dakrubber met UNIROOF ST (Leister)

De nieuwe UNIROOF ST is de onderhoudsvriendelijke partner bij het lassen van thermoplastische dakbanen op platte en hellende daken (tot 30°). Dankzij de slanke behuizing en de verstelbare transportwielen vervalt het tijdrovende ombouwen van de machine. Hij last moeiteloos tot 100 mm in de randzone, bovenop de borstwering, op het dakvlak en zelfs op moeilijk bereikbare plaatsen op het dak. Met een vermogen van 3400 Watt bij 230 Volt en 15 Ampère biedt hij hoge lassnelheden op elk dak.

 • Veelzijdig en onderhoudsarm
 • Snel en licht 15 kg
 • In kleine en/of smalle ruimtes lassen
 • Maakt dichtbij de rand lassen gemakkelijk
 • Maakt dichtbij de rand lassen gemakkelijk


Stijl en energie-efficiëntie als handelsmerk

Een kantoorgebouw met stralende kleuren en strepen. Het Fahrenheit-gebouw, gelegen in het bedrijvenpark "Hippocrate" in het oosten van Montpellier, herbergt diverse ondernemingen en medische praktijken. De verfijnde architectuur met HQE-label is perfect geïntegreerd in zijn omgeving.

Met ROCKPANEL als plaatmateriaal worden de gevels gehuld in een smetteloos witte bekleding die benadrukt wordt door dooreengevlochten, verticale groene banden. Die banden lijken opgehangen te zijn tussen de verdiepingen. Ze verbinden de panoramische vensteropeningen die zich eveneens rond het gebouw kronkelen. Zij roepen in miniatuurvorm de enorme zonneschermen op die als bescherming dienen voor de metalen buitentrappen, in de hoeken verscholen als een anker op de voorsteven van een schip. Het Fahrenheit-gebouw lijkt ontworpen te zijn als een enorme puzzel met een Z-vormige geometrie die de regelmaat van zijn kubusvorm doorbreekt.

Een bouwkundige uitdaging in het land van het metselwerk

In Zuid-Frankrijk opteert men doorgaans voor uitwendig metselwerk en isolatie aan de binnenzijde. Volgens Philippe Cervantes “is externe isolatie ongebruikelijk in deze streek”. De gevel van het Fahrenheit-gebouw is volledig bekleed met ROCKPANEL plaatmateriaal dat de ROCKWOOL isolatie beschermt. Het was de eerste keer dat de architect ROCKPANEL gebruikte, maar hij heeft er vertrouwen in dat zijn creatie lang zal meegaan. Omdat ze van basalt gemaakt worden, zijn ROCKPANEL producten immers uitstekend bestand tegen schommelingen in temperatuur en vochtigheid.

ROCKPANEL gevelbekleding is een stevig, flexibel en licht materiaal dat met standaardgereedschap kan worden bewerkt. De typische vormen van het gebouw, ontworpen door de architect, worden dus zonder speciaal gereedschap mogelijk gemaakt.


ROCKWOOL rotswol: de verantwoorde keuze voor het vlakke dak

ROCKWOOL rotswol isolatie is onbrandbaar, vermindert geluidsoverlast en blijft gedurende de hele levensduur onverminderd presteren. Deze eigenschappen maken rotswol uitermate geschikt voor het isoleren van platte daken. Recentelijk werd het dak van het Havenhuis Antwerpen geïsoleerd met ROCKWOOL dakisolatie.

Gekozen werd voor de kwalitatief zeer hoogwaardige en brandveilige dakplaten Rhinoxx, Rhinoxx Afschot en Tauroxx.

Brandveiligheid. Voor hoge dakconstructies, zoals die van het Havenhuis, is met ROCKWOOL dakisolatie een brandweerstand van 60 minuten haalbaar. Dakisolatie is een belangrijk onderdeel als het gaat om brandveiligheid van gebouwen. Bij brand stijgen hitte, rook en gassen op naar het dak en vormen daar een steeds dikker en heter wordende laag die na een flash-over het gebouw in vlammen zet. De dakisolatie vormt de veiligheidsbarrière tussen een brand en de inhoud van het gebouw, en is samen met de gevels vaak bepalend voor de omvang van de brand. ROCKWOOL rotswol is onbrandbaar en verdraagt temperaturen tot boven de 1000°C. Onder brandbelasting blijft de steenwolstructuur intact en blijft deze het dak isoleren en de draagconstructie beschermen.

Constante thermische prestaties. Gedurende het jaar en de dag variëert de temperatuur voortdurend: gebouwen worden opgewarmd door de zon en koelen weer af zodra het buiten kouder wordt. Met name bij lichte dakconstructies heeft rotswol isolatie dankzij zijn warmte-accumulerende eigenschappen en volumieke massa een positief effect op de totale warmtecapaciteit van de constructie. Rotswol dakisolatie vertraagt de afgifte van warmte van binnen naar buiten en de opname van warmte van buiten naar binnen (thermische traagheid). Hierdoor ontstaan er minder extreme temperatuurschommelingen binnen het gebouw.

Optimaal akoestisch comfort. Geluidsoverlast wordt meer en meer ervaren als negatief voor de gezondheid en geldt als milieuhinder. Een goede dakconstructie biedt bescherming tegen zowel luchtgeluid – van bijvoorbeeld vliegverkeer – als contactgeluid – bijvoorbeeld door regen en hagel. ROCKWOOL rotswol dakisolatie absorbeert geluid en zorgt zo voor een aanzienlijke vermindering van geluidsoverlast. Bovendien heeft rotswol dakisolatie een positief effect op de akoestiek in de onderliggende werkruimtes.

Langere levensduur. ROCKWOOL rotswol dakisolatie is ongevoelig voor veroudering: de isolerende eigenschappen blijven constant hoog gedurende de gehele levensduur van een gebouw. De rotswol dakisolatieplaten zijn vormvast: ze zakken niet uit en krimpen of schotelen niet. Hierdoor blijft de dakisolatie altijd perfect aaneengesloten. Daarnaast is ROCKWOOL rotswol dakisolatie waterafstotend en dampopen. Het vormt geen voedingsbodem voor bacteriën of schimmels en het risico op interne condensatie is minimaal. Rotswol isolatie is zeer goed bestand tegen weersinvloeden op het dak, zoals wind, regen en hagel.

ROCKWOOL Legplan Service Voor het maken van een afschotplan voor het schipvormige dak van het Havenhuis werd een beroep gedaan op de Legplan Service van ROCKWOOL. Het afschotplan bood behalve vroegtijdig inzicht in de bouwkundige consequenties een compleet werkplan voor de dakdekkers en een exacte basis voor de calculatie.


S&R Olympia Brugge: een Visuele Rhapsody in Blue

De S&R Olympia Brugge is een watersport- en amusementscomplex in de Belgische stad Brugge. Het ontwerp van Artabel Architecten is een visuele rapsodie in verschillende blauwtinten die tot stand is gekomen in samenwerking met de plaatselijke overheid en lokale organisaties.

Binnen het complex bevinden zich een overdekt Olympisch 50-meterbad, een recreatiegebied, peuterbadjes, twee buitenbaden, speelvelden, een café met buitenbar, vergaderzalen en een speeltuin. De vormgeving aan de buitenkant van het gebouw is een belangrijk aspect van het ontwerp omdat zo het gebruik aan binnen- en buitenkant met elkaar verbonden worden. Het ontwerpen van een gevel die zoveel verschillende functies moest herbergen was geen gemakkelijke taak; alleen al de oostmuur van het complex is ongeveer 70 meter lang. Het antwoord van Artabel Architecten op deze ontwerptechnische uitdaging was het gebruik van kleur. Waar de gevel anders misschien uitgestrekt en monotoon zou zijn geweest, wordt zij nu onderbroken door het visuele ritme en de bewegende strepen in verschillende, elkaar aanvullende blauwtinten die tevens verwijzen naar de waterwereld binnen.

Elke streep is gemaakt van 300 mm brede ROCKPANEL Colours panelen. De hoge trappentoren die naar de verschillende glijbanen in het complex leidt is bekleed met dezelfde verticale blauwe strepen, waardoor hij slanker lijkt. Bij de ingang van de S&R en in het gebied rond de buitenbar worden de blauwe strepen als accentpanelen gebruikt, waardoor een mooi contrast ontstaat tussen de kleurrijke panelen en het lichtgrijs pleisterwerk eromheen. Architect Eddy Havare verklaart: ‘Omdat ROCKPANEL panelen in bijna elke RAL/NCS-kleur geproduceerd kunnen worden, hadden we alle vrijheid om een kleurconcept te ontwikkelen voor ons ontwerp.’ De drie blauwtinten die uiteindelijk in het ontwerp zijn gebruikt zijn RAL 6034, RAL 210 40 25 en RAL 150 80 10. ‘Bovendien hebben we voor de waterglijbanen RAL 6034 gekozen, dezelfde kleur als een van de panelen.’

Onderhoudsgemak en duurzaamheid waren eveneens grote aandachtspunten in het ontwerp, vooral omdat de S&R Groep de komende dertig jaar verantwoordelijk blijft voor het algemeen beheer van het complex. In samenspraak met de adviseurs van de ROCKPANEL Group hebben de architecten gekozen voor een extra ProtectPlus coating. Hiermee zijn de panelen niet alleen graffitibestendig maar hebben zij ook een bijzonder gladde afwerking van het oppervlak gekregen, waardoor stof en vuil gewoon door de regen worden weggespoeld.

Door het unieke maatwerk aan kleurencombinaties springt de S&R Olympia eruit tussen de kenmerkende grijstinten van de stad Brugge. Tegelijkertijd gaat het complex op in de omliggende groene velden en verwijst het op harmonieuze wijze naar de waterwereld binnenin.


I.R.S-Btech is de trotse winnaar van de Trends Gazellen 2016

Trends Gazellen zijn bedrijven die symbool staan voor competitief ondernemerschap. Het gaat om snelgroeiende bedrijven die het competitieve vermogen van de streek aanzwengelen en het ondernemingsklimaat in positieve zin beïnvloeden.

De snelgroeiende bedrijven of "Gazellen" zijn een integraal onderdeel van ons economische landschap. De bedrijven opgenomen in de Trends Gazellen 2016 ranking zijn telkens sterke en competitieve bedrijven in hun domein en voor hun regio. De bedrijven worden gekozen uit drie verschillende categorieën: kleine, middelgrote of grote ondernemingen. I.R.S-Btech is de trotse winnaar van de Trends Gazellen 2016, regio Antwerpen, in de categorie ‘grote onderneming’.

Bekijk hier het volledige persbericht  »


Resistit E SK, verdient al 30 jaar het vertrouwen van het Belgische markt.

RESISTIT E SK is een kwalitatieve waterdichtingsstrook uit gewapend EPDM, over de volledige oppervlakte zelfklevend. Deze EPDM stroken worden voor het wind- en waterdicht maken van naden, voegen, gevels, kozijnen en aansluitingen. EPDM stroken kunnen ook als loodvervanger gebruikt worden. Tevens zijn EPDM stroken ideaal voor bekleding van dakgoten, zowel in nieuwbouw als renovatie.

Luchtdichte EPDM-folie rond ramen en deuren
Voor de afdichting van gevelconstructies worden verschillende eisen gesteld aan de eigenschappen van de zelfklevende stroken. Aan de binnenzijde van de dragende constructie is luchtdichting een belangrijke factor en zal met onze zelfklevende EPDM condensatie van waterdamp bij ongewenste luchtstroming vermeden worden. Aan de buitenzijde daarentegen worden hogere eisen gesteld zoals 100% UV bestendigheid, winddichting en het tegengaan van waterstuwing bij neerslag of slagregen. Hiervoor wordt het toepassen van zelfklevende gewapende EPDM stroken als afdichting in de buitenschil aanbevolen.

Bewezen kwaliteit!
RESISTIT E SK biedt de oplossing voor het afdichten van verschillende bouwdelen, zowel horizontaal als verticaal. RESISTIT E SK is al meer dan 30 jaar op de Belgische markt en wordt gewaardeerd door de aannemer en voorgeschreven door de architect!

Een bewezen kwaliteit waarbij deze EPDM waterdichting wordt gekenmerkt door een verwachte levensduur van meer dan 50 jaar! Kwaliteit gegarandeerd! EPDM bevat geen weekmakers, chloor verbindingen of andere schadelijke chemicaliën. Daarbij komt nog dat EPDM volledig recycleerbaar is en herwerkt kan worden in andere toepassingen.


Aquafon - NIEUWE actieve combi harsfilter

Leidingwater wordt duurder, grondwater wordt schaarser. Bedrijven en particulieren worden gestimuleerd om alternatieve, ecologische alternatieve te zoeken voor het stijgend waterverbruik. Het loont dan ook om gratis regenwater te gebruiken.

Om regenwater te filteren biedt I.R.S-Btech een NIEUWE actieve combi harsfilter voor. AQUAFON vormt een combinatie van een koolstof- met een fijnstoffilter, waarbij actieve hars de kleine partikels uit het water haalt.

Wenst u meer info, vraag naar AQUAFON bij uw I.R.S-Btech contactpersoon.

KLIK HIER voor meer info  »