Wanden & Plafonds Binnenafwerking

Gipsplaten

De Siniat-gipsplaat kan geïntegreerd worden in bouwsystemen of gebruikt worden voor het optrekken van verticale wanden. Het is een plaat die geschikt is voor alle mogelijke toepassingen binnen het bouwbedrijf wanden, voorzetwanden, isolatiecomplexen, plafonds, vloeren en bekledingen. Deze gipsplaat is verkrijgbaar in verschillende versies waardoor die beantwoordt aan alle vereisten qua vuurbestendigheid, waterafstotendheid, extra hardheid enzovoort.

WAB gipsplaten

De éérste gipsplaat voor zeer vochtige ruimtes. De nieuwe WAB-plaat (“Wet Area Board”) is een extra waterwerende gipsplaat, uiterst herkenbaar door zijn oranje kleur. De WAB-platen worden gebruikt als scheidingswanden, muurbekledingen en plafonds waarvoor een verhoogde weerstand tegen vocht vereist is. Ze kunnen gecombineerd worden met de andere gipsplaten van Siniat. Het is dé gipsplaat voor douche, badkamer, keuken, zwembad, sauna, onder luifel buiten enzovoort.

Akoestische plaat

Gipsplaat Prégyplac dB BA 13 bestaat uit een gipskern met hoge densiteit, omgeven door twee vellen karton. Het is een plaat met een dikte van 12,5 mm met afgeschuinde boorden (BA). Prégyplac, gekenmerkt door zijn blauwe kleur, wordt voornamelijk toegepast voor het verwezenlijken van wanden en voorzetwanden met hoge akoestische vereisten.

Hoekbeschermers

 • Gegalvaniseerde hoekbeschermers
 • Aluminium hoekbeschermers
 • Gegalvaniseerde plaasterstop
 • Plaasterstop aluminium
 • Guides

Complex met pu

Eurothane G is een isolatieplaat met een kern uit hard polyurethaanschuim, aan beide zijden bekleed met een meerlagencomplex waarop aan één zijde gipskartonplaat toegevoegd is. Toepassingen binnenisolatie van muren en plafonds en zolderisolatie.

Toebehoren voor gipsplaten

Perfecte afwerking van gipsplaten dankzij de Siniat-fillers en -finishers. Gipsplaten kennen vele voordelen ze worden droog verwerkt (geen lange droogtijden), beschikken over goede akoestische eigenschappen in combinatie met isolatiemateriaal en er zijn heel wat decoratieve mogelijkheden. Gipsplaten zijn bovendien gemakkelijk verwerk- en plaatsbaar.

Gipsblokken

De brandvrije Siniat-gipsblokken zijn geschikt voor elke verticale binnenconstructie, of het nu gaat om nieuwbouw- of renovatieprojecten. Hun gebruiksgemak en het grote gamma accessoires maken dat ze zowel kunnen worden gebruikt voor de bouw van gewone verdeelwanden als voor de bekleding van structuren of voorzieningen (zoals badkuipen).

Metalen profielen voor scheidingswanden

 • MSV verticaal profiel
  Een verticaal profiel is C-vormig en wordt voornamelijk gebruikt voor scheidingswanden en voorzetwanden.
 • MSH horizontaal profiel
  Een horizontaal profiel is U-vormig en wordt bevestigd tegen de vloer of het plafond. Het C-profiel wordt in het U-profiel geschoven en kan daarna worden afgewerkt.

Gipsvezelplaten

Universele bouwplaat voor wanden en plafonds.
Fermacell is een afbouwplaat, een brandwerende plaat en een plaat voor vochtige ruimtes tegelijk.

Fermacell bestaat uit gips en papiervezels, zonder gebruik van bindmiddel. Fermacell is volledig vezelversterkt. Door de homogene structuur is het bijzonder stabiel en bestand tegen hoge mechanische belasting. Het is bij uitstek geschikt voor ruimten binnenshuis met een wisselende luchtvochtigheid, zoals de badkamer en de keuken. Fermacell-gipsvezelplaten kunnen door ritsen, breken, zagen, frezen, boren zonder speciale werktuigen worden bewerkt. Het voegen gebeurt door lijmen of plamuren. Op de Fermacellgipsvezelplaat kunt u de meest verschillende oppervlaktebehandelingen toepassen verf, behangpapier, dun structuurpleister, tegels enzovoort.

A1-plaat

De nieuwe brandwerende plaat Fermacell Firepanel A1 behoort tot de hoogste Europese materiaalklasse A1 volgens DIN EN 13501-1 en nationaal volgens DIN 4102-1. Daardoor kunnen ze overal worden gebruikt waar de brandveiligheid van bouwmaterialen van materiaalklasse A1 vereist is.

Platen met afgeschuinde kanten

De gipsvezelplaten van Fermacell zijn leverbaar met afgeschuinde kanten. Ze hebben over een gebied van circa 40 mm een verdiept gedeelte. Tweederde van de bevestigingsmiddelen wordt aangebracht in het ‘AK-gebied’. Met het afgipsen van de voeg wordt daarmee dus ook in één keer tweederde van de af te werken bevestigingsmiddelen weggewerkt. De gipsvezelplaat met afgeschuinde kant wordt gebruikt om binnenwanden, plafonds en aftimmeringen af te werken.

Vloerelementen met isolatie

De vloerelementen van Fermacell zijn er in verschillende uitvoeringen, die met of zonder onderlaag kunnen worden gebruikt. Afhankelijk van de toepassing kan men kiezen voor een isolerende onderlaag in bijvoorbeeld EPS, houtvezel, vilt of rotswol.

OWAcoustic Premium Sinfonia plafondtegels

OWAcoustic® premium Sinfonia is een vliesbeklede plafondtegel met een glad oppervlak en een geluidsabsorptiewaarde van 0,85. De Sinfonia is speciaal ontwikkeld voor akoestisch gevoelige ruimten, zoals kantoren, vergaderzalen, spreekkamers, klaslokalen, aula’s en gehoorzalen. Ook in werkruimten waar smaakvol design hand in hand dient te gaan met hoge brandwerendheid is de Sinfonia een ideale, aantrekkelijk geprijsde oplossing. Het is een echte allrounder

OWAcoustic Premium Bolero plafondtegels

OWAcoustic Premium Bolero is een vliesbeklede plafondtegel met een glad oppervlak, met fijne structuur en een geluidsabsorptiewaarde van 0,85. Een elegante oplossing voor kantoorruimten, klaslokalen en andere ruimten waarin mensen elkaar ontmoeten. De tegels zijn niet alleen geschikt voor akoestisch gevoelige ruimten, maar ook voor gangen, lobby’s en foyers en andere omgevingen waar een prettig gedempt geluid is gewenst. De vliesbekleding zorgt voor een vlak en strak plafond met een uitstekende lichtreflectie.

OWAcoustic Premium Cosmos plafondtegels

OWAcoustic Premium Cosmos is een hardminerale plafondtegel met een wit en korrelig oppervlak, met of zonder kleine perforatie of zonder perforatie. Zijn rustige uitstraling en de goede geluidsabsorptie maakt het mogelijk altijd een passend oplossing te vinden voor alle vereisten. Deze plafondlaten zijn eenvoudig verwerkbaar en heel populair. Ze worden geproduceerd uit biologisch afbreekbare wol en zijn heel milieuvriendelijk.

OWAcoustic Smart Range K3 plafondtegels

OWAcoustic Smart is optimaal geschikt voor standaardtoepassingen. Het is licht van gewicht en heeft uitstekende brandwerende eigenschappen.

OWAcoustic Smart Range K7 plafondtegels

OWAcoustic Smart is optimaal geschikt voor standaardtoepassingen. Het is licht van gewicht en heeft uitstekende brandwerende eigenschappen.